Последни новости

Русите објавија видео: Погледнете како руската вакцина го ништи коронавирусот

Откако Русите објавија дека ја имаат вакцината против коронавирус, избија многу дебати и критики за тоа дали истата е безбедна и ефикасна. Додека сѐ уште има полемики каква е вакцината и дали е делотворна, русите направија видео симулација за да покажат како вакцината го ништи коронавирусот. Вакцина Спутник V е …

Повеќе »

Руската конкуренција ги забрза вакцините во светот: Патентирана прва вакцина против Ковид-19 во Кина

Кинеската компанија специјализирана за вакцини „Кансино бајолоџикс“ ја патентираше првата потенцијална вакцина против Ковид-19 наречена „Ad5-nCOV“, јавуваат државните медиуми, повикувајќи се на документи за заштита на интелектуалната сопственост. Ова е прва патентирана вакцина во Кина, објави државниот весник „Народен дневник“, повикувајќи се на документите објавени од кинеската Национална управа за …

Повеќе »

Интервју со Филип Манџуковски – Face of the Week

Пред самиот почеток, како би се претставил Филип Манџуковски пред нашата читателска публика, кој е Филип – кратко CV? Здраво на сите. Јас сум Филип Манџуковски имам 19 години, веќе подолго време се занимавам со манекенство во Modelsin под раководство на Алек Наумовски. Јас сум од Скопје поточно општина Чучер-Сандево, …

Повеќе »