Последни новости

Светска банка: Беда и сормаштија, пад на македонската економија од 4,1 %

Светската банка не е загрижена за зголемувањето на јавниот долг во земјата. Иако велат, тој за една година се зголемил за 10 до 11 процентни поени од БДП и проценуваат годинава да стигне до 61.6% од БДП, сепак очекуваат дека дупката во буџетот следната година ќе се намали. Кризата од …

Повеќе »

За 7 месеци ковид-криза бројот на невработени во Македонија се зголемил за 45.543 лица

За седум месеци, колку што трае ковид кризата, бројката на невработени кои се евидентирани се зголемила за 45.543 лица, бидејќи на крајот на февруари таа изнесувала 105.816 лица, јавува Фактор. На крајот на септември, таа бројка изнесувала 151.359 лица што е за 6.600 повеќе во однос на крајот на август. …

Повеќе »

Интервју со Христијан Рангелов – Face of the Week

Пред самиот почеток, како би се претставил Христијан Рангелов пред нашата читателска публика, кој е Христијан – кратко CV? Имам 22 години, студирам маркетинг на економскиот факултет и соработувам со модната агенција Моделс Ин. Опседнат со фитнесот а и обожавам да прочитам некоја добра книга. Во период кога социјалните мрежи …

Повеќе »