Почетна / Настани на денот / Локално / Михаела до Ален Ѓорѓиев: Колку пропусти се нормални, кажете бројка да престанам да бројам

Михаела до Ален Ѓорѓиев: Колку пропусти се нормални, кажете бројка да престанам да бројам

Михаела е еден од многуте сведоци за хоророт во штипската Клиничка болница. Откако нејзината мајка почина поради недостаток на кислородна боца и немарност на лекарите, морбидната сторија Михаела ја продолжува и денес.

За трагедијата да биде поголема, пропустите на директорот Ален и неговиот тим немаат крај. Еве што изјави Михаела на својот ФБ:

“Пропуст во кревање на телефон, пропуст во немање кислород, пропуст во датата на смрт, пропуст во местото на раѓање, пропуст во навремето повторување на тест, пропуст во навремено соопштување на реалната состојба на една 41 – годишна мајка и сопруга. ПРОПУСТ, ПРОПУСТ, ПРОПУСТ”, погледнете го во целост нејзиното сведоштво:

 

За Стефан Колевски

Можеби Ќе ви се допадне

Светска банка: Беда и сормаштија, пад на македонската економија од 4,1 %

Светската банка не е загрижена за зголемувањето на јавниот долг во земјата. Иако велат, тој …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *