Почетна / Настани на денот / Македонија / За 7 месеци ковид-криза бројот на невработени во Македонија се зголемил за 45.543 лица

За 7 месеци ковид-криза бројот на невработени во Македонија се зголемил за 45.543 лица

За седум месеци, колку што трае ковид кризата, бројката на невработени кои се евидентирани се зголемила за 45.543 лица, бидејќи на крајот на февруари таа изнесувала 105.816 лица, јавува Фактор.

На крајот на септември, таа бројка изнесувала 151.359 лица што е за 6.600 повеќе во однос на крајот на август.

Од март од кога започна пандемијата во земјава, па се до крајот на септември, откази добиле вкупно 14.818 лица, а само минатиот месец отпуштени од работа биле 2.239 лица.

За Стефан Колевски

Можеби Ќе ви се допадне

Познат штипски хирург почина од Ковид-19

Ковид-19 зеде уште една жртва од медицинската фела во земјава. Како што објави Асоцијацијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *